mandag den 18. april 2011

Skvalderkål 1

Jeg siger det bare, ing´? Der er skvalderkål i min have...og der er ikke bare lidt, men vi taler om, at hvis jeg vil gå til det på økologisk vis, er der en milliard million bæreposer fuld. Og jeg ER økolog. Men jeg er også doven. Desværre kan min kanin ikke lide skvalderkål, men jeg har fundet en løsning.

 Man kan jo æde det lort?! Lege det er spinat! Det er virkelig smart. Smagen er lidt anderledes, en smule mere "klorofyl"-agtig, men det er okay og kan krydres væk. De spæde skud er bedst, og hvis man undgår stænglerne, så er det faktisk nærmest velsmagende. Min skepsis skyldes måske, at jeg heller ikke er vild med spinat, men er blevet stædig. Jeg vil ikke bruge gift og når nu det er graaatis...så VIL jeg spise det!

 Jeg har brugt lidt i en suppe, og det var GODT!

 Skvalderkålssuppe!

 3-4 STORE gulerødder, skrællede i tern
en masse skvalderkål, fortrinsvis blade - inden stængler.
2-3 store løg i tern
3-4 håndfulde røde linser
1-2 terninger bouillon (jeg brugte kylling)
lidt olie
vand - ca 1 liter, måske mere....jeg glemte at måle.

 Varm olien op
 svits løgene til de er "glas-agtige"
 hæld skvalderkålen i og lad stå to-tre minutter, til de klasker sammen
 i med gulerødderne, lad dem liiiige få lidt kant, de bliver virkelig søde af det...
 så skal vandet i, og linserne også...
 kog ca. 20 min. smag på gulerødderne og linserne om de er møre. Hæld gerne vand ved, hvis du synes det ser lidt for tykt ud.
 brug en håndblender og smag derefter til med salt, peber og bouillon.

serveres gerne med en klat creme fraiche og godt brød, men mætter også i sig selv pg.a. linserne. Linser er godt.

Ingen kommentarer: